Skip to content

Drawings #2: Markers

Ajattelin, että on vaihteeksi kiva päivittää tänne muutamia piirustuksia, jotka ovat päässeet kertymään pöytälaatikkoon. Toisinaan innostun jostakin leffasta, sarjasta tai pelistä niin paljon, että on pakko päästä piirtämään hahmoista fan-artia! Näistä viimeisimpänä fanituksen kohteeksi ovat päätyneet Moana/Vaiana sekä Vivi (Final Fantasy IX:stä). Yoda-piirustus on jo pari vuotta vanha, mutta sopi tyyliltään hyvin näihin kahteen muuhun joten nappasin sen mukaan.

Aina välillä myös löydän uudestaan jo melkein kymmenen vuotta sitten synttärilahjaksi saadut copic markerit, joilla nämäkin kuvat on väritetty. Ihan uskomatonta miten hyvin ne toimivat edelleen, vaikka välillä ovat maanneet pitkiäkin aikoja käyttämättömänä. Siinäkin suhteessa copic-tussit ovat siis hintansa väärtejä, vaikka eivät ihan jokapäiväiseen käyttöön päätyisikään. Ajattelinkin, että voisin alkaa kasvattaa nykyistä kokoelmaa pikkuhiljaa ja ostaa silloin tällöin yksittäisiä tusseja, sillä etenkin hentoja pastellisävyjä kaipaisin väreihini lisää!

Nykyään olen tykästynyt tusseissa etenkin siihen, miten intensiiviseksi värin saa. Nuorempana koin värien käytön hankalaksi ja pelkäsin värittää vahvasti, josta syystä varmaan suosinkin muste- ja lyijykynätöitä.  Enää kun en ota piirtämistä niin vakavasti, olen alkanut lisäämään töihin huomattavasti enemmän väriä. Tietyllä tapaa tussit tuntuvatkin siis ihan uudelta aluevaltaukselta. 🙂

(In English below)


Sometimes, when I get really excited about a movie, tv series or a game I get an urge to draw my favourite characters. Lately I’ve drawn Moana and Vivi (from Final Fantasy IX). The Yoda-drawing is already a few years old but it is similar in style with the other two I thought it would be nice to include it in the post.

Almost ten years ago I got a bunch of Copic markers for a birthday present and I have used those same markers in these drawings. I’m amazed how well they still work! I’ve been thinking about adding some more colors to my collection by buying individual markers, because I would definitely love to have more pastel tones.

What I love about markers is how intense the color is. I have always struggled with colors and have been afraid to use colors strongly, which is why I have always preferred ink and graphite. Nowadays that I don’t take drawing so seriously, I have started to add much more color to my works. So even though I’ve owned the markers for quite a long time, it sort of feels like a new and exciting medium to me!

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge